Efter den framgångsrika lanseringen i maj 2022 fortsätter bokningsplattformen d.HOLIDAY att utöka sitt erbjudande för dialyspatienter och deras nära och kära, genom att introducera en rad nya funktioner.

Genom att introducera funktioner som värnar om en papperslös miljö och omfamna de digitala möjligheter som onlineplattformen representerar, kan patienter nu ladda upp och dela medicinska dokument med semesterkliniken via plattformen. Detta minskar tiden för godkännande av behandlingsansökan avsevärt, eftersom klinikpersonalen har möjlighet att granska den medicinska dokumentationen med mindre fördröjning. De patienter som fortfarande vill lämna in sina papper manuellt kommer fortfarande att kunna göra det.

Michaela Blomstrand, Global Director Patient Experience and Community Affairs, kommenterade “Jag är glad över att kunna introducera den här nya funktionen på d.HOLIDAY. Den representerar en betydande förbättring av användarupplevelsen av plattformen genom att förenkla pappersarbetet, vilket kan vara en mödosamt och stressande för alla resenärer. Avgörande är att detta också frigör mycket av våra gästdialyskoordinatorers tid, vilket gör att de kan lägga mer tid på att ge våra patienter möjlighet att leva ut sina drömmar om att resa”.

"Våra patienters säkerhet och integritet är av yttersta vikt för oss, varför den här funktionen introduceras efter månader av omfattande förberedelser för att säkerställa datasekretess. Mitt tack till teamet som arbetade med detta och gjorde det möjligt”.

Fler uppdateringar kommer

Uppladdningen av medicinska dokument är den senaste i en rad spännande uppgraderingar som äger rum i plattformen. Till exempel så har ytterligare filter införts som gör det möjligt för besökare att sortera sökresultat efter kliniknamn, avstånd, samt att filtrera kliniker efter tillgängliga skift.

Utöver detta arbetar även länderna med att översätta plattformen till lokala språk. Spanien, som är ett av de fem mest efterfrågade länderna bland Diaverums världsomspännande nätverk för semesterbehandlingar, leder vägen och lanserar den första översatta versionen av plattformen i november 2022, med fler länder att följa under 2023.

 

Senaste nyheter

d.HOLIDAY Fly Back-Programme lanseras

Tillväxt

Diaverum har släppt sin ESG-rapport för 2023

Tillväxt

Diaverum tilldelas nytt kontrakt i Stockholm