Sverige-grundade, globala, njurvårdsleverantören Diaverum är glada att tillkännage att man nu etablerar sig i Grekland med ett nätverk av sex kliniker över hela landet. Företaget har ambitiösa tillväxtplaner för att bli Greklands ledande leverantör av integrerad, AI-aktiverad, patientcentrerad dialyssjukvård samt en global och attraktiv destination för gästdialysbehandlingar.

Genom förvärvet av sex kliniker i Attika samt de närliggande regionerna Boetia och Euboea har Diaverum etablerat sig som den tredje största leverantören av njursjukvård i Grekland.

De nyligen förvärvade klinikerna Medifil Alexia, Attiko och Nefrologiki är ledande inom njursjukvård i sina regioner och har tillsammans 170 anställda som behandlar över 500 dialyspatienter. Klinikerna erbjuder en bred skala av omfattande njursjukvård och specialiserade hälsovårdstjänster, inklusive hemodialys, kardiologi, psykiatri, nutrition och omvårdnad av vaskulär åtkomst.

Dimitris Moulavasilis, VD för Diaverum, kommenterade: "Som stolt grek kan jag inte vara gladare över att välkomna Grekland till Diaverums globala nätverk, som vårt 24:e land. Med den starka grund våra nyligen förvärvade kliniker redan har lagt, kombinerat med våra globala vårdstandarder och branschledande digitala innovationer, siktar vi på att leverera en markant förändring inom tillhandahållandet av förstklassig, AI-aktiverad, pasientcentrerad njursjukvård i Grekland."


Rafael Romanini, Regional Vice-President för Diaverum, noterade: "Detta markerar fortsättningen på vår organisations expansion över Medelhavsregionen, där vi redan har verksamhet i Portugal, Spanien, Frankrike, Italien och Marocko. Vår expansion till Grekland börjar med förvärvet av en grupp kliniker kända för sina exceptionella vårdstandarder, förstklassiga faciliteter och enastående medarbetare. Vi ser fram emot att samarbeta med våra nya kollegor och lokala hälsovårdsmyndigheter för att erbjuda livsförbättrande njursjukvård över hela Grekland."

Aris Bailan, Managing Director för Diaverum Hellas, tillade: "Det är med stor stolthet, spänning och ansvar som Diaverum påbörjar sin resa i Grekland. Vår ambition är att bli landets främsta leverantör av förstklassig njursjukvård till förmån för våra patienter och det nationella hälso- och sjukvårdssystemet, samt att positionera Grekland som en global semesterdestination för njurpatienter runt om i världen."

Senaste nytt

d.HOLIDAY Fly Back-Programme lanseras

Tillväxt

Diaverum har släppt sin ESG-rapport för 2023

Tillväxt

Diaverum tilldelas nytt kontrakt i Stockholm

Tillväxt

Diaverum tillkännager inträde på den grekiska marknaden
Ta din influensa- och COVID-19-vaccination

Sjukvårdspersonal

Diaverum var en aktiv deltagare under Kidney Week 2023

Vetenskaplig forskning

Diaverums medicinska team var aktiva deltagare vid den 60:e ERA kongressen

Digitalisering

Diaverum Kazakstan banbrytande digitalisering av njursjukvård

Hållbarhet

Diaverums accelererar sin ESG-agenda

Opperativ effektivitet

Diaverum och Nipro signerar långsiktigt och ömsesidigt värdeskapande partnerskap

Tillväxt

Diaverum välkomnar M42 som sin nya ägare

Omtanke, äkta omtanke

My Diaverum Experience

Kronisk njursjukdom

"Njurhälsa för alla" måste vara mer än en kampanjslogan

Personalupplevelser

Internationella kvinnodagen 2023

d.HOLIDAY

d.HOLIDAY bokningsplattform: utökar sitt erbjudande

Sjukvårdspersonal

Möt Dr Mathias Haarhaus

Digitalisering

’Reimagining healthcare’ webbseminarium

Vetenskaplig forskning

Diaverums medicinska team var en aktiv deltagare i Kidney Week 2022

Vetenskaplig forskning

EDTNA/ERCA konferens 2022

COVID-19

Diaverums beredskapsplan för COVID-19
Filipe – dialyspatient och globetrotter

d.ACADEMY

d.ACADEMY ackrediterad av EDTNA/ERCA

Peritoneal dialysis

Ge patienten möjlighet att välja sin dialystyp
Diaverum utser Chief People and Communications Officer