Njurvårdsexperter från hela världen samlades förra månaden i Italien för European Renal Association (ERA) Congress. Evenemanget ägde rum mellan den 15-18 juni och anses vara ett av de största och mest prestigefyllda mötena inom njurmedicin i Europa.

Kongressen, nu i sitt 60:e år, är en av de viktigaste händelserna för njurvårdsspecialister. I år deltog över 10 000 nefrologer, representanter från patientföreningar och andra njurprofessioner från hela världen, vilket erbjöd gott om möjligheter att nätverka, diskutera och etablera samarbeten. Dr Fernando Macário, Diaverums Chief Medical Officer, kommenterade: "Att engagera sig med kollegor från olika Diaverum-länder, liksom representanter från andra företag och akademiska institutioner, var ett absolut nöje. Jag hade äran att träffa Prof. Loretto Gesualdo från University of Bari, hederspresidenten för ERA-kongressen, samt Francesco Pesce från ERA:s vetenskapliga rådgivande styrelse. Tillsammans har vi redan börjat planera nya spännande projekt. Jag vill uttrycka mitt hjärtliga tack till våra kollegor från Nipro, det var en underbar möjlighet att återigen träffas efter vårt besök i Japan nylien och personligen bevittna den exceptionella kvaliteten på deras produkter som visades upp".

Diaverum representatives meet with Nipro representatives at the 60th ERA Congress.jpg

Ledarskap genom exempel
Som en global ledande leverantör av njursjukvård erbjöd kongressen en naturlig plattform för Diaverums medicinska team, inklusive Dr Carlos Lucas, Director of Medical Protocols and Standardisation, och Dr Carla Santos, Corporate Medical Director, att knyta kontakter. Diaverums representanter var mycket aktiva deltagare under evenemanget, där team från Tyskland, Nordmakedonien, Portugal, Rumänien och Saudiarabien presenterade sex studier. Dr Mathias Haarhaus, Corporate Head of Science & Research och Country Medical Director för Sverige, presenterade resultat från två studier: skyddseffekten av tidig remiss till en nefrolog på incidensen av COVID-19 och den jämförande effekten av sex olika COVID-19-vacciner på genombrottsinfektioner och dödlighet hos dialyspatienter. Dr Rainer Woitas, medlem i Diaverums vetenskapliga team och Country Medical Director för Tyskland, presenterade en studie som visade den heparinsparande effekten av dialysbad med citratbuffert.

Dr Haarhaus representerar också Diaverum i sin nyligen tilldelade roll som ordförande för ERA:s arbetsgrupp för kronisk njursjukdom och störningar i mineral- och benmetabolism (CKD-MBD), som syftar till att fungera som en gemensam plattform för utbildning, vetenskaplig verksamhet och personligt utbyte för att underlätta forskning inom detta specifika område.

I en kommentar om hedersuppdraget hade Dr Haarhaus följande att säga: "Det är både en enorm utmaning, ett ansvar och en ära att bli utsedd till ordförande för denna arbetsgrupp, som för närvarande har en av de högsta utbildnings- och vetenskapliga aktiviteterna bland ERA:s arbetsgrupper."

"CKD-MBD erkänns som en viktig bidragsgivare till sjuklighet och dödlighet i alla stadier av kronisk njursjukdom. Jag tar ödmjukt emot det förtroende som har visats mig och ser fram emot att skapa nära och samarbetsinriktade band med andra internationella experter för att uppnå en global strategi för patofysiologi, förebyggande och behandling av CKD-MBD."

Dr Macário avslutade sina observationer om kongressen med följande ord: "ERA:s 60:e kongress var en ovärderlig plattform för kunskapsdelning, nätverksbyggande och främjande av meningsfulla partnerskap. Jag ser med spänning fram emot framtida samarbeten och insatser som kommer att främja patientvård och driva innovation inom vårt område."

Senaste nytt

d.HOLIDAY Fly Back-Programme lanseras

Tillväxt

Diaverum har släppt sin ESG-rapport för 2023

Tillväxt

Diaverum tilldelas nytt kontrakt i Stockholm

Tillväxt

Diaverum tillkännager inträde på den grekiska marknaden
Ta din influensa- och COVID-19-vaccination

Sjukvårdspersonal

Diaverum var en aktiv deltagare under Kidney Week 2023

Vetenskaplig forskning

Diaverums medicinska team var aktiva deltagare vid den 60:e ERA kongressen

Digitalisering

Diaverum Kazakstan banbrytande digitalisering av njursjukvård

Hållbarhet

Diaverums accelererar sin ESG-agenda

Opperativ effektivitet

Diaverum och Nipro signerar långsiktigt och ömsesidigt värdeskapande partnerskap

Tillväxt

Diaverum välkomnar M42 som sin nya ägare

Omtanke, äkta omtanke

My Diaverum Experience

Kronisk njursjukdom

"Njurhälsa för alla" måste vara mer än en kampanjslogan

Personalupplevelser

Internationella kvinnodagen 2023

d.HOLIDAY

d.HOLIDAY bokningsplattform: utökar sitt erbjudande

Sjukvårdspersonal

Möt Dr Mathias Haarhaus

Digitalisering

’Reimagining healthcare’ webbseminarium

Vetenskaplig forskning

Diaverums medicinska team var en aktiv deltagare i Kidney Week 2022

Vetenskaplig forskning

EDTNA/ERCA konferens 2022

COVID-19

Diaverums beredskapsplan för COVID-19
Filipe – dialyspatient och globetrotter

d.ACADEMY

d.ACADEMY ackrediterad av EDTNA/ERCA

Peritoneal dialysis

Ge patienten möjlighet att välja sin dialystyp
Diaverum utser Chief People and Communications Officer