Nästan 10.000 nefrologer och andra njurvårdsspecialister från hela världen samlades förra veckan i Orlando, FL, för Kidney Week 2022 som anordnades av American Society of Nephrology (ASN). Evenemanget arrangeras mellan 3-6 november och anses vara ett av de största och mest prestigefyllda evenemangen inom nefrologi i världen. 

Diaverums medicinska team var en aktiv deltagare under evenemanget genom att ha presentera 2 posters.

Den första med titeln “Comparative Effect of Pre-Dialysis Nephrologic Care on Long-Term Mortality and Hospitalisation After Dialysis Initiation”. Dr Mathias Haarhaus, Corporate Head of Science & Research and Country Medical Director för Sverige, kommenterade “Patienter som följdes av en nefrolog innan dialys påbörjades har högre överlevnadsgrad och kräver mindre sjukhusvård i upp till 5 år efter dialysen påbörjats. Att träffa en nefrolog innan dialysstart har en långvarig inverkan på dialyspatientens liv. Att ersätta denna typ av vård borde ha hög prioritet för de som förvaltningar hälso- och sjukvård”.

Den andra postern, “Regional Differences in Quality of Life in a Large Multinational Population of Chronic Haemodialysis patients”, presenterades av Dr Carla Santos, Medical Director, som sade: “Resultatet av vår livskvalitetsundersökning 2021 visar på dålig livskvalitet för dialyspatienter, särskilt bland kvinnor och sjukare patienter. Intressant nog var dessa fynd mer uppenbara bland den Västeuropeiska befolkningen, vilket belyser behovet av regionsspecifika livskvalitetsfrämjande strategier.”

Dr Fernando Macário, Chief Medical Officer, som också deltog i evenemanget, kommenterade dess betydelse: ”Jag är mycket glad över att vårt medicinska team fick möjlighet att presentera under Kidney Week 2022 eftersom det erbjuder deltagarna den unika möjligheten att lära sig mer om de senaste vetenskapliga- och medicinska framstegen inom grundläggande och klinisk forskning av kliniks nefrologi, dialys och njurtransplantation. Detta är ett bevis på att vårt bidrag är av betydelse för att främja njurvården och jag är glad över att kunna gratulera teamet för deras utmärka arbete.” 

Dr Macário delade också med sig av sina insikter om ämnet som behandlades under evenemanget: ” Vi är också glada över att lyssna på våra kamrater som presenterade ämnen som inkluderade nya terapier för kronisk njursjukdom, omfattande diskussioner om hemdialys och de senaste framstegen inom Xenotransplantation.”

Senaste nyheter

Tillväxt

Diaverum tilldelas nytt kontrakt i Stockholm

Tillväxt

Diaverum tillkännager inträde på den grekiska marknaden
Ta din influensa- och COVID-19-vaccination