På internationella kvinnodagen är Diaverum stolta över att fira kvinnorna som är en del den livsförbättrande njurvård vi tillhandahåller i 23 länder runt om i världen.

2023 lämnar vi över mikrofonen till Michaela Blomstrand, Director Global Patient Experience and Stakeholder Management, för att höra hennes tankar kring årets tema – #embraceequity – och vad det betyder inom vår organisation samt i samhället som helhet.

Internationella kvinnodagen (International Women’s Day, #IWD) är en möjlighet att hedra alla fantastiska kvinnor över hela världen, men också reflektera över jämställdhetsarbetet mellan könen världen över. Av denna anledning är årets tema särskilt tankeväckande.

Årets IWD-tema påminner oss mer än någonsin om att vi behöver fortsätta sträva efter ett samhälle där inkludering och mångfald främjas, och viktigast av allt, att lika möjligheter inte är tillräckligt. #embraceequity innebär att det är på tiden att vi inser att ’människor börjar på olika platser där verklig inkludering och tillhörighet kräver rättvisa åtgärder’.

Hälso- och sjukvården, där majoriteten av det dagliga arbetet utförs av kvinnor, är en utmärkt sektor att börja ifrån.

Quote MichaelaSE

Under det decennium jag har arbetat för Diaverum har jag haft turen att få det här stödet då jag har utvecklats från att arbeta som sjuksköterska till att idag leda ett globalt team av människor som brinner för att förbättra vårdupplevelsen för våra patienter.

Som ett svensk-grundat vårdföretag bildades Diaverum i ett land som länge varit en stark främjare av jämställdhet. Den övergripande svenska principen är att alla, oavsett kön, har rätt att arbeta och försörja sig själv samt balansera karriär och familjeliv. År 1974 var Sverige exempelvis det första landet i världen att ersätta könsspecifik mammaledighet med föräldraledighet.

Det är också födelseplatsen för många inspirerande kvinnor – från Astrid Lindgrens starka och självständiga Pippi Långstrump, till klimataktivisten Greta Thunberg – som leder en massiv, global rörelse för miljön och en ljusare framtid för generationer framåt.

 

Senaste nyheter

Tillväxt

Diaverum tilldelas nytt kontrakt i Stockholm

Tillväxt

Diaverum tillkännager inträde på den grekiska marknaden
Ta din influensa- och COVID-19-vaccination