Vi är glada att lansera vårt d.HOLIDAY Fly Back Programme som underlättar och finansierar en säker och snabb hemresa för gästdialyspatienter som får sitt efterlängtade transplantationsamtal under en resa inom Europa.

d.HOLIDAY Fly Back Programme tacklar en viktig oro för många njursjuka som står på transplantationslistan, en oro som kan begränsa deras rörlighet och frihet avsevärt: Vad händer om de får samtalet från transplantationskoordinatorn medan de befinner sig utanför sin hemklinik?

Programmet hjälper dialyspatienter som reser att snabbt återvända hem när de får besked om att ett lämpligt organ blivit tillgängligt för dem. Mer specifikt säkerställer programmet, å patientens vägnar, den snabbaste resan tillbaka till transplantationscentret – oavsett om det gäller flyg, tåg eller buss – från semesterorten, och täcker de tillhörande kostnaderna. Programmet är inte bara tillgängligt för alla Diaverum-patienter, utan även för icke-Diaverum-patienter som bokar sin gästdialys på en Diaverum-klinik via d.HOLIDAY. Detta gäller dock endast för resor inom Europa, eftersom långdistansresor kan påverka patientens möjlighet att återvända i tid för transplantationen.


För att säkerställa programmets kvalitet, tillgänglighet och effektivitet samarbetar Diaverum med en av Sveriges mest erfarna resebyråer – Lingmerths – och den globalt ledande bokningsplattformen för gästdialys – bookdialysis.com. Detta samarbete innebär att patienter som reser med d.HOLIDAY Fly Back Programme får stöd av ett specialiserat callcenter för gästdialys, som de kan kontakta för att diskutera sina personliga resebehov eller funderingar.


Nyheten om Fly Back Programme  är den senaste i en rad positiva utvecklingar för d.HOLIDAY. Förra månaden lanserades tjänsten i Grekland, en av världens mest populära semesterdestinationer.


Diaverum satsar på transplantation
d.HOLIDAY Fly Back Programme är en del av Diaverums kontinuerliga arbete för att främja transplantation som en hållbar lösning för alla lämpliga patienter. Till skillnad från andra behandlingar som hanterar symptom eller bromsar sjukdomsförloppet, erbjuder transplantation möjlighet att återställa njurfunktionen till nära normala nivåer. Detta ger patienter chansen att ta tillbaka kontrollen över sina liv och frigöra sig från begränsningarna kopplade till kronisk njursjukdom (CKD). Därför ser Diaverum tillgång till transplantation som en kvalitetsindikator för sin patientcentrerade vård vid CKD stadium 5.


Michaela Blomstrand, Global Director of Patient Experience & Stakeholder Management, kommenterar nyheten: "Jag är lika entusiastisk som stolt över vårt nya erbjudande. Att resa – och mer specifikt, obegränsad rörlighet – är en essentiell del av livet. Det handlar inte bara om att upptäcka nya platser, utan också om att kunna träffa vänner och familj i andra städer eller länder. Patienter på väntelista för transplantation är tillgängliga dygnet runt och måste kunna infinna sig på transplantationscentret inom en kort tidsram när de meddelas att en njure finns tillgänglig. Vårt d.HOLIDAY Fly Back Programme ger dessa patienter tryggheten att kunna resa med lugn i sinnet under denna viktiga tidpunkt i deras liv."


Diaverums transplantationsambassadör, Dr Domingos Machado, tillägger: "Jag är glad över att d.HOLIDAY, en otroligt värdefull tjänst tillgänglig för personer med CKD, nu stöder njursjuka patienters rörlighet på deras efterlängtade och känslomässiga resa mot transplantation."


"Som både nefrolog och njurdonator har jag haft förmånen att bevittna den enorma skillnad en njurtransplantation kan göra för att ge patienter med CKD möjlighet att leva ett fulländat liv. Att d.HOLIDAY förstår och stödjer detta är ett bevis på att Diaverum är en organisation där äkta omtanke ligger i kärnan av all verksamhet."


d.HOLIDAY finns för närvarande tillgängligt i 24 länder världen över, inklusive 14 länder i Europa, där 224 kliniker är fullt utrustade för att ta emot gästdialysspatienter, vilket ger dem friheten att resa med fullständig trygghet i att kontinuiteten i deras vård är säkerställd.


Mer information om d.HOLIDAY och d.HOLIDAY Fly Back Programme finns tillgänglig på d.HOLIDAYs webbplats.