Vi är glada att meddela att vi har tilldelats ett förnyat kontrakt i Stockholmsregionen, vilket kommer möjliggöra för vår fortsatta stävan att erbjuda livsförbättrande njursjukvård i landet och stärka vår position som marknadsledare inom privat dialyssjukvård.

Diaverum har varit en långsiktig leverantör av njursjukvård i Stockholm och har förvaltat Solna Gate-kliniken sedan 2009 samt klinikerna i Södertälje, Nacka och Järfälla sedan 2017. Det nya kontraktet gäller från 1 januari 2024 och kommer att löpa fram till den 31 december 2029, med möjlighet till förlängning därefter. Förutom de fyra klinikerna i Stockholm har Diaverum Sverige även en klinik i Falköping, som framgångsrikt förlängde sitt långsiktiga kontrakt år 2022.

Kontraktet innefattar leverans av fullt förvaltade tjänster, inklusive hemodialys (HD) och hemodiafiltration (HDF). Som en del av detta kommer klinikerna i Stockholm fortsätta att behandla cirka 140 patienter på uppdrag av Karolinska Universitetssjukhuset, en del av det näst största sjukhusnätverket i Sverige, samt Danderyds sjukhus, en av stadens mest framstående hälso- och sjukvårdinrättningar.

Annica Rosenborg, Country Manager för Diaverum Sverige, kommenterar: "Detta är mycket glädjande nyheter och ett bevis på den sanna omsorg vår klinikpersonal har gett våra patienter de senaste åren. Vi är fyllda av energi och redo att fortsätta erbjuda de högsta möjliga standarderna inom njursjukvård under de kommande åren - för alla förtjänar ett meningsfullt liv."

Hon betonar även vikten av det fortsatta förtroendet som Region Stockholm visar Diaverum, och sa: "Det fortsatta förtroendet som Region Stockholm givit oss för att tillhandahålla livsförbättrande njursjukvård är något vi är mycket stolta över, och vi ser fram emot att fortsätta detta samarbete."

Diaverum Sverige, som för närvarande har över 65 medarbetare, spelar en avgörande roll i vården av cirka 200 njurpatienter på fem kliniker i landet.

Senaste nyheter

d.HOLIDAY Fly Back-Programme lanseras

Tillväxt

Diaverum har släppt sin ESG-rapport för 2023

Tillväxt

Diaverum tilldelas nytt kontrakt i Stockholm